Conducerea Martorilor lui Iehova, învață că cei care cred trebuie să se boteze, însă îi opresc pe marea majoritate a membrilor lor de la împărtășirea cu corpul și sângele Domnului!

Ceea ce conform Bibliei este greșit!

Dacă studiem Biblia, vedem cum în vechime și străinii nu doar cei din Israel, puteau mânca Paștele, dacă se circumcideau.

Conform Turnului de Veghe (vezi: profeția lui Isaia, VOL:2, cap. 17, p.252, par.8; și: W 1998, 1/2, p.19,20,22), cei din Israel reprezintă pe cei 144.000, și străini pe ceilalți creștini. Dacă în legea lui Dumnezeu, Israelul, dar și străinii puteau mânca Paștele, atunci înseamnă că Turnul de Veghe nu este consecvent cu propria interpretare! Pentru că ar trebui să îi lase pe toți cei circumciși prin botez să se împărtășească!

Despre faptul că și străinii nu doar cei din Israel, puteau mânca Paștele dacă se circumcideau, îl vedem în Exod 12:48-49, NW: “Dacă un locuitor străin locuieşte la tine şi vrea să ţină Paştele pentru Iehova, toţi cei de sex bărbătesc din casa lui să fie circumcişi. Numai atunci va putea să se apropie să-l ţină. Să devină ca un israelit din naştere. Dar niciun necircumcis nu poate să mănânce din el. Să fie o singură lege pentru israelitul din naştere şi pentru locuitorul străin care locuieşte în mijlocul vostru“.

În Noul Legământ, în botezul în apă, are loc circumcizia lui Cristos (Coloseni 2:11-12), și atunci toți oamenii care cred și se botează într-un mod corect și sincer, fiind circumciși au dreptul la Cristos paștele nostru, adică la împărpșirea cu corpul și sângele Domnului (1Corinteni 5:7-8).

Astfel dacă mărtorii nu consumă corpul și sângele Domnului la cină, nu ar trebui nici să se boteze, căci botezul este circumcizia lui Cristos (Coloseni 2:11-12), ei oricum nu sunt creștini, fără corpul și sângele Domnului!

Ba mai mult, dacă un evreu sau străin circumcis nu mânca Paștele, știți cât de grav era?

Conform cu Numeri 9:13, NW: Însă dacă omul era curat şi nu se afla în călătorie, dar a neglijat să pregătească jertfa pascală, sufletul acela trebuie nimicit din poporul său, fiindcă nu a prezentat ofranda lui Iehova la timpul fixat. Omul acela va răspunde pentru păcatul lui”.

Iată la ce vă expune învățătura greșită a Turnului de Veghe! La judecata și pedeapsa divină, pentru că nefiind plecați în călătorie, nici nefiind: necurați, voi de bunăvoie refuzați paștele nostru: Cristos (1Corinteni 5:7-8). Pedeapsa era nimicirea, va trebuie să răspunzi pentru păcatul tău și că ai urmat oamenii rătăciți de la Scriptură!

Conform cu 1Corinteni 10:1-4, cine este botezat trebuie să i-a parte și la Cina Domnului, așa cum Israelul care a fost botezat în Marea Roșie, a luat parte ulterior la hrana spirituală din pustie care Îl reprezenta pe Cristos, astfel oricine este botezat, ulterior trebuie să se împărtășească cu Cristos pe baza acestui exemplu.

Dragă martore, trezește-te din cursa Diavolului, și nu mai urma învățături străine de calea vieții (Proverbe 6:23; Ieremia 21:8).